Ekipa

Žiga Virc

Žiga Virc, režiser

Žiga je bil s svojim filmom “Trst je naš!” leta 2010 nominiran za oskarja za kratki študentski tujejezični film. Je univerzitetni diplomirani režiser. Že v času študija je prejel več nagrad, med njimi tudi Akademijsko in Univerzitetno Prešernovo nagrado. Po izbour revije Manager je bil uvrščen med 245 uspešnih Slovencev. Režiral je mnoge korporativne filme, TV oglase, dokumentarne in kratke igrane filme. Nekatera njegova dela so se širila viralno, tako nacionalno kot mednarodno. Za njegov pristop je značilen dramatičen vizualni stil, uporaba glasbe, natančen pristop k narativni strukturi in predvsem privlačnost za široko publiko.

 

 
Boštjan Virc

Boštjan Virc, producent in scenarist

Boštjan je univerzitetni dipl.komunikolog. Od leta 1992 je delal na stotinah komercialnih in TV produkcijah kot producent in/ali scenarist. Je avtor različnih konceptov uporabe videa v poslovnem komuniciranju. Z Žigo tvori kreativni tandem pri večini produkcij Studia Virc. Izkušen v različnih zvrsteh produkcije v različnih okoljih, lokacijah in pogojih od ledenih sten Aljaske do puščave v Egiptu. V letu 2012 je z Žigom opravil šolanje v okviru Documentary Campus Masterschool in poslovanje podjeta pospešeno premika v mednarodne vode.

E-pošta: bostjan@studio-virc.si

 
Andrej Virc

Andrej Virc, direktor fotografije

Andrej je ustanovitelj podjetja. Kot snemalec in direktor fotografije je sodeloval pri praktično vseh projektih Studia Virc. Zanesljiv in izkušen z izredno kilometrino razume učinkovito delo na terenu. Odgovoren je tudi za finance v podjetju in je zraven povsod, kjer je potrebna zanesljivost in izkušenost.

E-pošta: andrej@studio-virc.si

 
Anamarija Hrast

Anamarija Hrast, vodja projektov

Anamarija je univerzitetna dipl.komunikologinja in se je podjetju pridružila v letu 2005. Operativno vodi projekte in sodeluje pri prodaji in vsebinski pripravi. Je avtorica tudi mnogih scenarijev predstavitvenih filmov in je včasih edina, ki ve, na koliko projektih delamo.

E-pošta: info@studio-virc.si

 

Ostali sodelavci

Redno sodelujemo z različnimi profili filmarjev v Sloveniji in v tujini. Običajno imamo vsaj dva montažerja v studiu na dnevni bazi, ostale ekipe pa sestavljamo glede na specifiko projektov. Pri tem smo fleksibilni in smo sposobni stroškovno učinkovite produkcije.